Brighton speelt zich met gelijkspel tegen Newcastle nog niet veilig

REUTERS

admin • 23:35, 27-04-2019 / Laatste Update: 20:36, 05-01-2024

In Engeland blijft de degradatiestrijd spannend. Bij een overwinning op Newcastle United kon Brighton & Hove Albion zich veilig spelen, maar in eigen huis eindigde het in 1-1. Jürgen Locadia en Davy Pröpper kwamen niet in actie.

Newcastle United kwam na 19 minuten op 0-1 voorsprong door een doelpunt van Ayozé Pérez. Een kwartier voor tijd maakte Pascal Groß de 1-1 en bracht hij het AEC Stadium in extase. In de allerlaatste minuut had spits Glenn Murray nog de winnende treffer op zijn hoofd, maar kopte hij een meter voor doel ruim over.

Streep

Door het gelijkspel heeft Brighton & Hove Albion 4 punten voorsprong op Cardiff City, dat 18e staat en zoals het er nu uitziet rechtstreeks degradeert. Voor Brighton wacht echter nog lastige ontmoetingen met Arsenal en Manchester City, terwijl Cardiff City het opneemt tegen Crystal Palace en Manchester United.