Brobbey en Bonnah hebben bij RB Leipzig een nieuwe coach

9 december 2021

Getty Images
Domenico Tedesco

Brian Brobbey en Solomon Bonnah hebben in Domenico Tedesco een nieuwe trainer. Tedesco is donderdag benoemd tot coach van RB Leipzig. De 36-jarige voormalig trainer van onder meer Schalke 04 is de opvolger van de Amerikaan Jesse Marsch, die zondag ontslagen werd.


Tedesco is door de Duitse club vastgelegd tot de zomer van 2023. Zijn komst was al door diverse media voorspeld.

Slecht seizoen
Leipzig, dat dit seizoen uitkwam in de Champions League, kende tot dusverre een moeizaam seizoen in de Bundesliga. De ploeg, vorig jaar 2e achter Bayern München, staat slechts 11e. Marsch was de opvolger van de succesvolle Julian Nagelsmannn, die sinds deze zomer op de bank zit bij Bayern.

Tedesco leidde Schalke in 2018 naar de tweede plaats in de Bundesliga. Het seizoen erop werd de Duitse Italiaan ontslagen bij de club uit Gelsenkirchen. Het afgelopen jaar eindigde hij met Spartak Moskou als tweede in Rusland. Wegens familie-omstandigheden nam hij afscheid bij de club uit de Russische hoofdstad.

Naar de Europa League
Met Leipzig komt hij volgend jaar uit in de knock-outfase van de Europa League. In de Champions League eindigde de ploeg afgelopen week als 3e achter Manchester City en Paris Saint-Germain, maar voor Club Brugge.

Tedesco debuteert zaterdag op de bank in de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.