Buffon nog steeds boos: 'Scheids was te jong voor deze pot'

Brian Vesseur • 17:23, 15-04-2018 / Laatste Update: 23:02, 05-01-2024

Real Madrid ging met de hakken over de sloot naar de halve finale van de Champions League, ten koste van Juventus. In de slotfase kregen de Italianen een penalty tegen, wat tot enorme woede leidde bij Gianluigi Buffon. De 40-jarige doelman van Juve werd gek en kreeg rood van scheidsrechter Michael Oliver. Buffon gaf de referee een scheldkanonnade en heeft daar nog steeds geen spijt van.

,,Ik sta nog steeds achter mijn boodschap'', vertelde Buffon dit weekeinde op de Italiaanse televisie. Buffon zei dat de scheidsrechter een vuilnisbak op de plaats van zijn hart heeft zitten. ,,Ik zou dat verhaal zo opnieuw kunnen afsteken, alleen wellicht met wat andere bewoordingen.''

Halve finale

Juventus wist in Madrid de opgelopen achterstand uit de thuiswedstrijd (0-3) volledig weg te werken en leek op een verlenging af te stevenen, tot Oliver diep in de blessuretijd naar de stip wees. Hij gaf Real Madrid een strafschop nadat Lucas Vázquez in kansrijke positie onderuit was gelopen door verdediger Medhi Benatia van Juventus. Cristiano Ronaldo schoot de strafschop onberispelijk binnen en leidde Real Madrid daarmee naar de laatste 4.

7 jaar jonger

,,Ik weet zeker dat Oliver een geweldige carrière voor zich heeft'', zei Buffon over de 33-jarige Engelsman. ,,Maar hij is te jong om zo'n wedstrijd te leiden. Een scheidsrechter met meer ervaring, had hier nooit een strafschop voor gegeven. Die had het spel door laten gaan en de teams het laten uitvechten in de verlenging.''