Buitenaardse Messi is met hattrick en assist weer goud waard voor Barça (video's)

BSR Agency

admin • 19:26, 23-02-2019 / Laatste Update: 15:24, 05-01-2024

Lionel Messi heeft er bijna in zijn eentje voor gezorgd dat FC Barcelona de uitwedstrijd in en tegen Sevilla heeft gewonnen (2-4). Met 3 schitterende doelpunten en 1 heerlijke assist was de Argentijn weer eens het mannetje bij de Catalanen.

Sevilla kwam in de 22ste minuut in eigen huis nog op voorsprong en mocht daar zowel Messi als Quincy Promes voor bedanken. De Argentijn verloor de bal aan de Oranje international, die vervolgens de aanval opzette. Voor Jesus Navas was het uiteindelijk een koud kunstje om de openingstreffer op het bord te zetten.

Messi!

Lang kon Sevilla daar echter niet van genieten. Messi maakte zijn fout na 4 minuten alweer goed met een prachtige volley.

Omdat Barça slordig bleef voetballen, kwam Sevilla via Mercado weer op voorsprong.

2e van Messi

Na 67 minuten zorgde Messi wéér voor de gelijkmaker door op het rand van het zestienmetergebied alle tijd nemen om uit te halen en de bal zo in de bovenhoek te krullen.

3e van Messi

Daar bleef het niet bij. Barcelona gooide alles op de aanval en dat pakte uiteindelijk goed uit. De bal kwam met een gelukje bij Messi terecht die vervolgens de bal met een zeer subtiel lobje over de uitstormende Sevilla-doelman heen lepelde. Het betekende de 50 hattrick uit zijn loopbaan. Om het feest compleet te maken, wist ook Suárez na 5 duels eindelijk weer eens te scoren.

LaLiga

Door de winst komt Barcelona op 57 punten. Achtervolger Atlético Madrid komt morgen in actie en blijft bij winst op 7 punten achterstand. Real Madrid staat 3 met 12 punten achterstand, maar heeft nog een duel tegoed.  Sevilla staat 5e.