Bundesliga eindigt in groot doelpuntenfeest, Bosz loopt Champions League mis

Getty images

admin • 19:34, 27-06-2020 / Laatste Update: 20:47, 13-12-2023

Na een middag voor doelpunten zit de Duitse competitie erop. Voor Bayer Leverkusen was een 1-0 overwinning niet genoeg voor een plekje in de Champions League. Door de overwinning van Mönchengladbach op Hertha blijft de ploeg van Bosz 5e.

Leverkusen kwam al vroeg op voorsprong door een heerlijke goal van Kevin Volland en leek aan een monsterscore te beginnen. In plaats daarvan bleef het bij die ene goal.

Gladbach wél naar CL

Het had ook weinig zin om meer te scoren, want nummer 4 Gladbach kwam ook niet in de problemen. In eigen huis werd nummer 10 Hertha met 2-0 aan de kant gezet.

Goals, goals, goals

De meeste doelpunten werden bij andere wedstrijden gemaakt. Typerend voor deze dag: Van de 9 wedstrijden eindigden er 3 in 4-0. Bij Dortmund-Hoffenheim zorgde spits Andrej Kramarić in zijn eentje voor deze eindstand. De Kroatische spits had ze er alle 4 binnen 50 minuten al in liggen. Bayern München, dat al een tijdje kampioen is, zette Wolfsburg ook met 4-0 aan de kant. Net als Freiburg, dat te sterk was voor een afgepeigerd Schalke.

Doelpunt Dost

Bij Frankfurt-Paderborn vielen er nog meer goals: 3-2. Na goals van Sebastian Rode en André Silva in de 1e helft bracht Bas Dost zijn ploeg in de 52e minuut op 3-0. Na goals van Mohammed Dräger en Sven Michel werd het de laatste 15 minuten nog even spannend, maar uiteindelijk pakte Frankfurt alsnog de laatste 3 punten van het seizoen.

Het wonder van Werder

De meeste goals vielen bij Werder Bremen, dat voor een compleet wonder zorgde door te ontsnappen aan directe degradatie. Dankzij een 6-1 overwinning op Köln gaat in plaats daarvan Fortuna Düsseldorf naar het 2e niveau. De club verloor met 3-0 van Union Berlin en eindigt daardoor als 17e.