Bundesliga: EK-held Patrik Schick maakt er 4 in 1 helft, Hoffenheim wint van Frankfurt

Eimert Pruis • 18:25, 04-12-2021 / Laatste Update: 14:57, 08-01-2024

Patrik Schick heeft de zaterdagmiddag in de Bundesliga gekleurd. De held van Tsjechië op het afgelopen EK (herinner je het doelpunt van eigen helft nog? scoorde er liefst 4 in 1 helft. Zijn club Bayer Leverkusen won dan ook dik met 7-1 van Greuther Fürth. De andere (sub)toppers Hoffenheim en Eintracht Frankfurt speelde tegen elkaar. Hoffenheim won met 3-2.

Bij Leverkusen stond Jeremie Frimpong weer in de basis. Daley Sinkgraven bleef op de bank en de andere Nederlanders Mitchel Bakker en Timothy Fosu-Mensah zijn nog geblesseerd. Bij rust stond het al 3-1 voor de thuisploeg. In de 2e helft werd promovendus Greuther Fürth helemaal opgerold. Net na rust maakte Schick de 4-1 en tussen de 69e en 76e minuut maakte de Tsjechische spits er nog 3.

De subtopper Hoffenheim-Eintracht Frankfurt diende als generale repetitie voor Der Klassiker van zaterdagavond. Het werd een doelpuntenfestijn en de thuisploeg won met 3-2. Dat belooft wat voor Borussia Dortmund-Bayern München zo.

Wout Weghorst kende een pijnlijke middag in Mainz. De spits kwam niet tot scoren en zijn club VfL Wolfsburg ging heel lelijk met 3-0 onderuit bij 1. FSV Mainz 05. Jean-Paul Boëtius viel 10 minuten voor tijd in bij de winnende ploeg.

Uitslagen Bundesliga zaterdagmiddag 4 december

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 3-0

Arminia Bielefeld - FC Köln 1-1

Augsburg - VfL Bochum 2-3

Bayer Leverkusen - Greuther Fürth 7-1

Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 3-2

75' GOOOOOAL!

We didn't even have time to prepare a goal graphic before Patrik Schick already scored his 04th of the match😅#B04SGF | 7-1 | #Bundesliga pic.twitter.com/ZgaDVF679e