Bundesliga: Jubilaris Lewandowski, winst voor Jonker en heerlijke treffer Hertha

Proshots

admin • 18:45, 11-03-2017 / Laatste Update: 10:06, 08-01-2024

Het was zaterdagmiddag om te smullen in de Bundesliga. Drie topwedstrijden stonden er op het programma en nergens was het saai!

Bayern München - Eintracht Frankfurt 3-0

Bayern München heeft ondanks een stroef begin een vrij gemakkelijke overwinning behaald op Eintracht Frankfurt. De koploper van Duitsland behield zo zijn positie op de ranglijst.

In de 38ste minuut opende Robert Lewandowski de score. De Pool werd bediend door Thomas Müller zette zo zijn 20ste goal van het seizoen op het scorebord. Drie minuten later verdubbelde Douglas Costa de score, waardoor Bayern met een lekkerder gevoel kon gaan rusten.

Op aangeven van Arjen Robben kon Lewandowski tien minuten na rust nog en keer juichen. De spits zorgde voor 3-0 (wat ook de einduitslag zou worden) en, misschien nog wel specialer: het doelpunt betekende zijn 100ste voor Bayern. En dat in 136 duels!

RB Leipzig - VfL Wolfsburg 0-1

Andries Jonker heeft op bezoek bij RB Leipzig voor een stuntje gezorgd. Zijn VfL Wolfsburg bevindt zich ergens onderaan de ranglijst, maar wist toch te winnen van nummer vier RB Leipzig.

Met Riechedly Bazoer in de basis gingen de bezoeker voortvarend van start. Na 9 minuten spelen was het dan ook spits Mario Gomez die de 0-1 aantekende. Lange tijd probeerden beide teams nog iets aan deze score te doen, maar na 90 minuten te hebben gevoetbald moest er worden erkend dat 0-1 de uitslag was.

Hertha Berlin - Borussia Dortmund 2-1

Nummer drie Borussia Dortmund dacht met wat gemak naar Berlijn af te reizen voor een ontmoeting met de nummer vijf, maar kwam van een koude kermis thuis.

Oud-Feyenoorder Salomon Kalou was in de 11de minuut verantwoordelijk voor de openingstreffer. Vlak naar rust deed Dortmund bij name van Pierre-Emerick Aubameyang nog iets terug, maar het slotwoord was weer voor Hertha. Met een heerlijke pegel was Marvin Plattenhardt verantwoordelijk voor de Berlijnse zege.

Borussia Dortmund zit flink in de problemen bij Hertha BSC na deze heerlijke vrije trap van Marvin Plattenhardt #bscbvb pic.twitter.com/hfYjwyk8Ri