Bundesliga legt zich neer bij besluit om te spelen zonder publiek

11 augustus 2020

Matthias Balk/dpa

De organisatie achter de Bundesliga, DFL, legt zich neer bij de beslissing dat er voorlopig zonder toeschouwers moet worden gespeeld. Ministers van Volksgezondheid van de deelstaten besloten maandag dat het te vroeg is om vanaf september weer voetbalfans in de stadions toe te laten nu het coronavirus weer om zich heen grijpt.


"De DFL heeft altijd benadrukt dat het indammen van het virus topprioriteit is. Daarom respecteren wij natuurlijk de beslissing onder de huidige omstandigheden", aldus DFL in een verklaring op dinsdag. "Vanuit de DFL waren en zijn er geen eisen over de timing van de terugkeer en over aantallen toeschouwers die het stadion in mogen."

Plannen
Afgelopen week nog spraken clubs van het hoogste en op een na hoogste niveau af dat er een beperkt aantal toeschouwers met persoonlijke kaartjes weer binnen mogen bij het begin van het seizoen. Daarvoor werd er door de clubs een protocol opgesteld.

November
De DFL hoopt dat er dit seizoen nog fans naar wedstrijden kunnen en hoopt nu op november. De competitie begint het 3e weekeinde van september.