Bundesliga wil in het nieuwe seizoen weer publiek ontvangen in stadions

22 juni 2020

BSR Agency

De Bundesliga hoopt bij het begin van het nieuwe seizoen weer op publiek bij de voetbalwedstrijden. Topman Christian Seifert van de organiserende DFL (Deutschen Fussball Liga) zei dat momenteel gesprekken worden gevoerd met alle betrokken instanties.


We proberen protocollen te maken waarmee dit weer mogelijk is", zei hij tegen de media. Het seizoen in de Bundesliga werd enkele weken geleden al hervat, als 1e van de grote competities in Europa. Er wordt gespeeld achter gesloten deuren.

Volgens richtlijnen van de regering mag dit zeker tot 1 oktober ook nog niet veranderen, al is het mogelijk op deze regel uitzonderingen te maken. Mogelijk wordt eerst een deel van de capaciteit van de stadions weer gebruikt, zodat de fans onderling voldoende afstand kunnen houden.

Beslist
Bayern München is inmiddels kampioen van Duitsland, waar komende weekeinde de laatste speelronde in de competitie wordt gehouden. Er is nog geen datum vastgesteld voor het begin van het nieuwe seizoen. Vermoedelijk gaat de competitie medio september weer van start.