Van Buren gaat na topjaar in Europa League nu met Slavia Praag beginnen aan CL-avontuur

16 september 2019

Imago Sport

Mick van Buren is misschien wel de onbekendste naam in het rijtje Nederlanders die we dit seizoen in de Champions League gaan zien. De aanvaller speelt voor Slavia Praag en zit in een loodzware poule met FC Barcelona, Borussia Dortmund en Internazionale, dinsdagavond de 1e tegenstander.


In gesprek met de podcast Wereldpod blikt Van Buren (27) terug op het vorige Europese seizoen, toen Slavia pas in de kwartfinale van de Europa League werd uitgeschakeld door Chelsea. "Dat we toen uitgeschakeld zijn, is geen schande. Chelsea had een geweldig elftal."

Mooiste moment
Het aanwijzen van een mooiste moment is voor Van Buren niet zo moeilijk. "Mijn doelpunt tegen Sevilla, maar ook de sfeer van onze fans in het stadion van Chelsea. Dat was echt onbeschrijflijk, alsof we een thuisduel speelden."

Trots
"De clubs waar we tegen gespeeld hebben zijn zoveel groter dan de clubs tegen wie we eerder speelden, dus dat was heel speciaal. Ik denk dat we gewoon iets heel moois hebben neergezet en daar kunnen we trots op zijn", aldus Van Buren.