Burgemeester Rio de Janeiro durft fans misschien toch niet toe te laten bij het voetbal

1 juli 2020

REUTERS

Supporters zijn vanaf 10 juli misschien toch niet welkom bij wedstrijden in het Braziliaanse betaalde voetbal in Rio de Janeiro. Burgemeester Marcelo Crivella van de Braziliaanse miljoenenstad wil nog eens goed bekijken of dat wel verstandig is.


"We moeten met de politie praten”, zei hij. "Is het wel te handhaven dat fans mondkapjes dragen tijdens de wedstrijden? En wordt de druk op het openbaar vervoer niet te groot?"

26.000 fans welkom
Alleen in de deelstaat Rio de Janeiro werd er de afgelopen 12 dagen weer gevoetbald in Brazilië. Het plan was om vanaf 10 juli weer 1/3e van de capaciteit van stadions te benutten. In het bekende Maracana-stadion van Rio de Janeiro zouden dan zo’n 26.000 fans een wedstrijd mogen bekijken.

10.000 doden
De deelstaat Rio de Janeiro is zwaar getroffen door het coronavirus, met ruim 10.000 doden. In heel Brazilië heeft de uitbraak 59.000 dodelijke slachtoffers geëist. Alleen in de Verenigde Staten zijn meer mensen aan het coronavirus overleden. Toch mogen een aantal bars, restaurants en sportscholen deze week weer open in Brazilië.