Burnley doet uitstekende zaken in strijd tegen Premier League-degradatie

6 april 2019

Action Images via Reuters

Twee degradanten uit de Premier League zijn al bekend: Huddersfield Town en Fulham. Wie gaat hen achterna? In de kelder van de competitie blijft het onverminderd spannend.


Burnley lijkt sinds de winter herboren - het won liefst 8 keer sinds Boxing Day - en stevent af op nog een seizoen Premier League-voetbal. Met de zege op Bournemouth (1-3) doet het daarin goede zaken. Het gat met nummer 18, Cardiff City dat nog een wedstrijd te goed heeft, is gegroeid tot 8 punten. Maar met nog 5 speelronden is nog een jaar PL allerminst zeker.

Newcastle
Newcastle United zit in hetzelfde schuitje als Burnley, maar wacht sinds begin maart op een zege. Ook tegen Crystal Palace kon het niet winnen, waar de thuisploeg tot de 81ste minuut mocht hopen op een punt totdat Luka Milivojevic een strafschop tegen de touwen schoot: 0-1. 

Leicester is klaar
Voor Leicester City is het seizoen over en uit. Bij het al gedegradeerde Huddersfield Town won het overtuigend met 1-4 door onder meer 2 goals van Jamie Vardy. Maar Europees voetbal is een illusie, tenzij Manchester United ineens alles verliest en Leicester zelf de komende 5 duels wel wint.