Burundi schrijft historie met eerste Afrika Cup-ticket ooit, volksfeest barst los (video's)

Trevor Wagener • 18:54, 23-03-2019 / Laatste Update: 19:03, 05-01-2024

Het is feest in Burundi! De nationale voetbalploeg van het Afrikaanse land mag voor het eerst meedoen aan de Afrika Cup.

Een 1-1 gelijkspel tegen Gabon was genoeg voor de deelname. Cedric Amissi bracht Burundi na 75 minuten spelen op voorsprong in Bujumbura. Gabon, dat een overwinning nodig had, kwam in de 82e minuut langszij door een eigen doelpunt van Omar Ngandu.

Ciao-bameyang

Het lukte Arsenal-spits Pierre-Emerick Aubameyang en zijn ploeggenoten niet het winnende doelpunt te maken. Naast Burundi plaatsten ook Madagascar en Mauritanië zich voor het eerst voor de Afrika Cup.

Na het laatste fluitsignaal gingen de Burundezen massaal de straat op om de zege te vieren. Mooie beelden!