BVB dankt invaller Aubameyang voor ommekeer tegen Gladbach

Martijn Baars • 22:33, 22-04-2017 / Laatste Update: 20:14, 12-12-2023

Borussia Dortmund dacht zaterdagavond zonder superspits Pierre-Emerick Aubameyang wel even te kunnen winnen van Borussia Mönchengladbach. Zonder hem in het veld stond BVB met 2-1 achter, toen hij als invaller alsnog het veld in kwam, bezorgde hij zijn club alsnog de 3-2 zege.

Marco Reus zette BVB al vroeg op voorsprong. In de 10e minuut schoot hij een penalty binnen. Maar Gladbach heeft zijn eigen ster rondlopen. Lars Stindl was weer eens trefzeker. Hij zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker: 1-1.

Tüchel grijpt in

Meteen na rust ging het weer mis voor BVB. Schmelzer werkte de bal achter zijn eigen doelman, waardoor de Gladbach in eigen huis op 2-1 kwam. Daarna greep BVB-trainer Thomas Tüchel in. Hij bracht Aubameyang in de 57e minuut alsnog in het veld en zag zijn spits 3 minuten later de 2-2 maken.

Champions League

Dortmund wist van tevoren dat als het zou winnen, de Champions League-waardige 3e plek in de Bundesliga weer in handen was. Pas na de 2-2 raakte de ploeg weer bevlogen en maakten de spelers het in de 87e minuut af. Raphael Guerreiro bleek de matchwinner met zijn 3-2.