Calhanoglu krijgt dikke vette straf wegens contractbreuk

2 februari 2017

Pro Shots

Hakan Calhanoglu zien we de komende tijd niet meer in actie. De middenvelder van Bayer Leverkusen is voor 4 maanden geschorst.


De straf kreeg hij opgelegd door sportsgerechthof CAS, omdat hij in 2011 een contractbreuk pleegde. Hij kwam destijds als minderjarige, toen hij nog bij Karlsruher SC speelde, een voorcontract overeen met het Turkse Trabzonspor. Daarvoor kreeg de toen 17-jarige speler een bedrag van 100.000 euro. Als het hele verhaal niet doorging, moest hij 1 miljoen aan Trabzonspor betalen.

Trabzonspor
Hij besloot echter om bij Karlsruher SC te blijven en ging dat jaar daarop naar HSV. Die boete van 1 miljoen heeft hij dus ook nooit betaald.

Trabzonspor vond dat alleen niet kunnen en stapte naar de rechter. Via de FIFA en het CAS is de Turkse club in het gelijk gesteld. Dat betekent dat hij 4 maanden niet mag voetballen. Ook krijgt hij een boete van 100.000 euro.

Bayer Leverkusen
Door deze forse straf heeft Bayer Leverkusen een flink probleem. Calhanoglu (22) speelt sinds 2014 voor Die Werkself, maar kan nu dus niet over hen beschikken. Dit is een harde klap voor Hakan, maar ook voor ons", betreurt technisch directeur Rudi Völler op de website van de club. "Hoewel Bayer Leverkusen niets met de handelingen uit 2011 te doen heeft, worden ook wij zwaar bestraft. In de beslissende fase van het seizoen missen we nu een erg belangrijke speler."