Canada scoort 7 keer en knikkert Cuba uit de Gold Cup

AFP

Martijn Baars • 10:36, 24-06-2019 / Laatste Update: 20:00, 05-01-2024

Canada heeft eenvoudig van Cuba gewonnen in de tweede wedstrijd van de groepsfase van de Gold Cup. De eilandbewoners werden met 7-0 verslagen door de gretige Canadezen.

De score werd al na 4 minuten geopend door Jonathan David. Een kwartier later verdubbelde Lucas Cavallini de score door een bal op de doellijn binnen te lopen. Cavallini was de grote man tijdens de 1e helft, want hij scoorde kort voor rust nog 2 keer.

Hattrick

Na rust maakte Junior Hoilett de 5-0. Cavallini kon in de 55ste minuut op 4 goals komen, maar miste een penalty. In de 71ste minuut maakte David zijn 2e van de wedstrijd. 6 minuten later voltooide hij zijn hattrick en bepaalde zo de eindstand een kwartier voor tijd op 7-0.

Cuba uitgeschakeld

Canada verloor de 1e wedstrijd in de groep van Mexico, terwijl Cuba verloor van Martinique. Cuba is door deze nederlaag uitgeschakeld.