Capello haalt uit: ‘Juve kan zonder Ronaldo, hij dribbelt niemand meer voorbij’

11 november 2019

Lapresse Marcella Gastini

Fabio Capello heeft flinke kritiek geuit richting Cristiano Ronaldo. De ex-trainer van onder meer AC Milan, Real Madrid en Juventus kon het niet waarderen dat de Portugees afgelopen weekend meteen het stadion verliet toen hij werd gewisseld bij Juve.


“Zoiets vind ik verschrikkelijk”, begon de inmiddels 73-jarige Capello bij Sky Sports Italia. “Hij moet zich gedragen als een kampioen, ook als hij het veld verlaat."

Kritiek
Daarna begon de kritiek. "De waarheid is dat Cristiano al 3 jaar geen tegenstander voorbij is gedribbeld. Hij is een kampioen, de beste van allemaal, maar je hebt nu eenmaal te maken met Douglas Costa en Paulo Dybala die ook het verschil kunnen maken. Daardoor kan Juventus ook zonder Ronaldo wedstrijden winnen. Daarom mijn complimenten aan Sarri. Je moet een sterke persoonlijkheid hebben om Ronaldo te wisselen. Maar het is hoe het is: Ronaldo heeft niet meer de snelheid en dynamiek van vroeger."

Waar
'Huh, Ronaldo dribbelt niemand meer voorbij? Wat een onzin!' Nou, dat klopt niet helemaal. Statistieken wijzen uit dat hij de afgelopen 3 jaar 141 geslaagde dribbels op zijn naam heeft geschreven. Gemiddeld is dat 1 geslaagde dribbel per wedstrijd.