‘Cardiff overweegt juridische stappen om deel Sala-geld terug te krijgen’

29 januari 2019

ANP

Het zijn moeilijke tijden voor alles en iedereen rond Emiliano Sala. De spits, die afgelopen week vermist raakte toen hij in een klein vliegtuigje van de radar verdween, is nog altijd niet gevonden. Cardiff City, de club die Sala net had gekocht, gaat onderzoeken of het nog geld terug kan krijgen.


De club kijkt volgens The Daily Telegraph naar 'mogelijke juridische stappen' om een deel van de transfersom, bonussen en het salaris van Sala (bij elkaar zo'n 34,5 miljoen euro) terug te krijgen.

Ongevallenverzekering
Volgens het Engelse medium heeft Cardiff via een ongevallenverzekeraar al ongeveer de helft van dat bedrag terug kan krijgen. De overige 14 miljoen pond (zo'n 16 miljoen euro) willen ze dus mogelijk via de rechter terug krijgen.

Cardiff kan het vooral niet verteren dat Sala vorige week met een klein vliegtuigje uit 1984 is vertrokken, terwijl het weer het eigenlijk niet toeliet. De club zegt dus niets te maken te hebben met die vlucht en wacht tot alle details zoveel mogelijk duidelijk zijn voordat het overgaat op eventuele juridische stappen.