Celta de Vigo wint met dikke cijfers van Las Palmas

Brian Vesseur • 00:53, 17-10-2017 / Laatste Update: 00:05, 06-01-2024

Las Palmas heeft zich enorm verslikt in Celta de Vigo. Maandagavond eindigde het La Liga-duel in 0-5 voor Celta. Namens de bezoekers was Iago Aspas 3 keer trefzeker, evenals Emre Mor en Pablo Hernandez.

De thuisploeg begon met Oussama Tannane in de basis. De vleugelspeler kwam een lange tijd uit voor Heracles Almelo. De Marokkaan kon met Las Palmas niet voorkomen dat Mor na een kwartier al voor de 0-1 zorgde. De score werd een paar minuten later verdubbeld door Aspas.

Rood voor de keep

Vlak na rust wist Aspas weer doel te treffen. Een paar minuten later kreeg de keeper van Celta, Ruben Blanco, de rode kaart voorgeschoteld. De veilige voorsprong van 0-3 leek opeens niet zo veilig meer. Toch wist de ploeg nog tweemaal te scoren.

Pablo Hernandez scoorde 20 minuten voor tijd de 0-4. 5 minuten later completeerde Aspas zijn hattrick en maakte hij er 0-5 van. De 30-jarige aanvaller wist dit seizoen nog niet te scoren in La Liga, terwijl hij vorig seizoen 19 keer scoorde. De hattrick kwam dus op het juiste moment!

Las Palmas deed nog wel wat terug. In de laatste minuut scoorde Vitolo de 1-5.