Celtic sleept met 10 man 10e prijs op rij uit het vuur bij aartsrivaal Rangers

PA Sports

Martijn Baars • 18:56, 08-12-2019 / Laatste Update: 23:59, 07-01-2024

Celtic heeft voor de 4e keer op rij de Schotse League Cup gewonnen. In de finale tegen aartsrivaal Rangers werd het 1-0. De wedstrijd werd ook nog eens gespeeld op Hampden Park, de thuishaven van de Rangers. Het is ook meteen de 10e prijs op rij. Sinds het seizoen 2016/2017 pakte Celtic alle Schotse prijzen.

Zoals het hoort bij de Old Firm, vielen er weer aardig wat kaarten (5 keer geel, 1 keer rood). Maar de scheids begon pas met strooien na een uur spelen. Jeremie Frimpong kreeg direct rood. Zijn club Celtic stond toen nét 1-0 voor door een goal van Christopher Jullien.

Dure gemiste pingel

Niet alleen moest Celtic met 10 man de voorsprong verdedigen, de ploeg kreeg ook nog eens een penalty tegen. Alfredo Morelos, dit seizoen on fire voor de Rangers, miste, waardoor het bij 0-1 voor Celtic bleef. Zelfs na 6 minuten blessuretijd.