Celtic-speler brengt hele Schotse competitie in gevaar met geheim uitstapje naar Spanje

11 augustus 2020

BSR Agency

De Schotse regering dreigt de Premier League per direct stil te leggen, nadat de Belgische verdediger Boli Bolingoli van Celtic zonder medeweten van de club een uitstapje maakte naar Spanje. 2 weken geleden begon de Schotse competitie onder strenge quarantaineregels. De stiekeme vlucht naar Spanje wordt door Humza Yousaf, de Schotse minister van Justitie, ‘ronduit inacceptabel’ genoemd.


Het nieuws van de The Scottish Sun sloeg dinsdagochtend in als een bom in Schotland. Bolingoli zou tegen zonder medeweten een vlucht naar Spanje hebben geboekt. De ex-speler van Club Brugge, die overigens bij terugkomst negatief testte, overtreed daarmee de strikte Schotse quarantainemaatregelen.

Code oranje
Bovendien geldt voor delen van Spanje code oranje. Bolingoli, die zondag tegen Kilmarnock (1-1) in de 87ste minuut inviel voor Greg Taylor, kreeg er van alle kanten van langs. "De regering moet nu echt overwegen of een pauze van de competitie wenselijk is”, twitterde de Schotse minister van Justitie Yousaf.
Sorry
Ook Celtic was in alle staten. Een woordvoerder zei dat er na een onderzoek sowieso ‘gepaste sancties’ volgen voor Bolingoli. Bolingoli ging in The Scottisch Sun diep door het stof. "Ik heb een enorme fout gemaakt en wil mijn excuses aanbieden aan mijn manager, mijn ploegmaats, de fans, iedereen bij Celtic en zovele anderen. Ik heb hen teleurgesteld door een enorme inschattingsfout. Ik besef dat ik nu moet leven met de gevolgen."