Celtic wint Schotse FA Cup dankzij solo-goal in blessuretijd (video's)

Martijn Baars • 20:11, 27-05-2017 / Laatste Update: 09:14, 07-01-2024

Celtic heeft voor het eerst in 16 jaar tijd de Schotse treble gewonnen. In de bekerfinale van de FA Cup won de ploeg uit Glasgow in blessuretijd met 2-1 van Aberdeen. Na de landstitel en de League Cup in november is de Schotse FA Cup prijs nummer 3 van het seizoen.

Het leek al vroeg in de wedstrijd een lastige middag te worden. Binnen 10 minuten kwam Aberdeen op Hampden Park namelijk al met 1-0 voor. Bij een corner stond Jonathan Hayes vogeltje vrij en hij knalde hard raak: 0-1.

Maar binnen 2 minuten had Celtic de gelijkmaker al weer op het bord. Stuart Armstrong schoot vanaf randje zestien prima raak met links: 1-1.

Daarna duurde het tot de tweede minuut van de blessuretijd voordat Celtic de winnende maakte. Middenvelder Tom Rogic, die dit seizoen met veel blessureleed te maken had, soleerde door de Aberdeen-defensie en schoot in de korte hoek knap raak: 2-1!