Celtic zo goed als zeker Schots kampioen na zege op Hearts

Bart van der Wijst • 16:55, 07-05-2022 / Laatste Update: 02:17, 12-12-2023

Celtic is bijna voor de 51e keer kampioen van Schotland. De groen-witten uit Glasgow wonnen zaterdagmiddag op eigen veld van Heart of Midlothian (4-1) en zijn officieus kampioen. Het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst kan de eeuwige rivaal bijna niet meer achterhalen.

Via Ellis Simms kwam Hearts brutaal op voorsprong op Celtic Park. Voor rust was de schade alweer hersteld dankzij de Japanners in dienst van Celtic. Daizen Maeda zorgde voor de gelijkmaker, Kyogo Furuhashi zorgde voor de 2-1.

Veel beter doelsaldo

Na rust werkte de thuisploeg aan het doelsaldo om Rangers FC nog verder op achterstand te zetten. Matt O'Riley en oud-VVV'er Giorgos Giakoumakis maakten de doelpunten.

Daardoor heeft Celtic nu met 89 uit 36 wedstrijden een gat van 9 punten op aartsrivaal Rangers FC. Die ploeg kan met nog 3 wedstrijden te gaan qua punten nog op gelijke hoogte komen, maar Celtic heeft een veel beter doelsaldo: +64 om +42.