Centraal verdedigingsduo helpt Atlético voorbij 'Juve' in 1e CL-confrontatie (video's)

BSR

Sjors Tanis • 23:56, 20-02-2019 / Laatste Update: 11:15, 08-01-2024

De 1e confrontatie tussen Atlético Madrid en Juventus in de 8e finales van de Champions League is geëindigd in een knappe overwinning voor de Spanjaarden: 2-0. De thuisploeg heerste -vooral na rust- in het eigen Wanda Metropolitano, maar kon ondanks een aantal grote kansen (en de VAR) pas in de slotfase 2 keer scoren.

De verwachting was al een beetje dat beide defensief ijzersterke teams moeilijk zouden scoren in het duel tussen de 2 en dat bleek ook lange tijd. Al had Atlético vooral in de 2e helft het veel betere spel in het eigen stadion.

Vrije trappen gevaarlijk

In de 1e helft konden beide teams maar moeilijk kansen creëren en dus waren vooral dode spelmomenten gevaarlijk in Madrid. Beter gezegd, vrije trappen. Eerst produceerde Cristiano Ronaldo namens de bezoekers een heerlijke vrije trap, maar op de harde knal van CR7 had Atlético-doelman Jan Oblak een knap antwoord. Vervolgens schoot Antoine Griezmann op het Juventus-doel met een vrije trap, maar nu had Wojciech Szczęsny een reactie paraat op het doel van de Italianen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Grote kansen Atlético na pauze, VAR keurt treffer af

Na de pauze werd Atlético snel gevaarlijker in eigen huis. Na een foutje van Giorgio Chiellini achterin bij 'Juve' kon Diego Costa alleen op Szczęsny af, maar de spits van Atlético raakte de bal volledig verkeerd en schoot naast. Niet veel later was het wéér bijna 1-0, maar nu hielp de lat Juventus; Griezmann wipte de bal heerlijk richting het doel, maar de vingertoppen van Szczęsny zorgde ervoor dat de bal de paal raakte. Iets meer dan 20 minuten voor tijd leek Atlético, nota bete door een kopbal van invaller en oud-Juventus-speler Álvaro Morata, op voorsprong te komen, maar na overleg met de VAR besloot de arbiter de treffer af te keuren omdat Morata Juventus-verdediger Chiellini zou hebben geduwd.

(Tekst gaat verder onder de tweets)

Deze redding van Szcesny 😱😱😱#ATMJUV #ZiggoSport pic.twitter.com/LneJ3xPAyS

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) February 20, 2019

Deze geweldige goal van Morata gaat NIET door ❌

Afgekeurd door duw in de rug van Chiellini. Terecht? 👀#ATMJUV #ZiggoSport pic.twitter.com/eZDZinzPe8

Toch nog 2 (!) keer raak

Zo leek Atlético genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar 12 minuten voor tijd was het tóch raak. Verdediger José María Giménez schoot na een scrimmage uit een hoekschop raak. Even was de angst in het stadion dat de VAR wéér zou ingrijpen na een vermeende tik in het gezicht van Giménez bij Leonardo Bonucci, maar dit keer mocht men in Madrid wél juichen: 1-0. En het werd ook nog extra feest, want 7 minuten voor tijd knalde de andere Atlético-verdediger, Diego Godin, vanuit een moeilijke hoek de 2-0 binnen, waardoor Atleti met een mooie uitgangspositie naar de 2e confrontatie met Juventus kan gaan. Want ook kansen van Federico Bernardeschi en Ronaldo in de slotfase konden 'Juve' geen treffer bezorgen.

De return in Turijn is op 12 maart. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinales van de Champions League.

📣 'Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool Atletiiiiiiiiiiii! - @ElSierd#ATMJUV pic.twitter.com/HythtiJ5Lc