Champions League: Kosovaars debuut in mineur, Gibraltar viert feest

Proshots

admin • 01:24, 28-06-2017 / Laatste Update: 10:29, 05-01-2024

De Champions League is dinsdagavond weer begonnen. De voorrondes van het miljardenbal bevatten clubs die waarschijnlijk nooit het hoofdtoernooi zullen halen, maar het levert wel mooie sprookjes op.

Alashkert (Armenië) - Santa Coloma (Andorra) 1-0

Het Armeense Alashkert FC won het eerste Champions League-duel van het nieuwe seizoen. Thuis werd FC Santa Coloma uit Andorra met 1-0 verslagen.

Het was Uroš Nenadović die in de 39ste minuut voor de enige treffer zorgde. De aanvaller schoot een voorzet van dichtbij achter de keeper.

The New Saints (Wales) - Europa FC (Gibraltar) 1-2

Europa FC, landskampioen van Gibraltar, stuntte in Wales. Goals van Alex Quillo en Kike Gómez zorgden voor een overwinning. Voor The New Saints, landskampioen van Wales, deed Scott Quigley nog iets terug.

Hibernians (Schotland) - FCI Tallinn (Estland) 2-0

De minst verrassend uitslag viel dinsdagavond in Schotland. Hibernians maakte de favorietenrol waar en won door doelpunten van Jorge Pereira en Aleksandr Volodin van FCI Tallinn.

Víkingur Gøta (Faeröer Eilanden) - Trepça'89 (Kosovo) 2-1

Teleurstelling in Kosovo. Kampioen Trepça'89 had de eer om als eerste deelnemer ooit van dat land een Champions League-wedstrijd te spelen, maar verloor van de landskampioen van de Faeröer Eilanden. Bij rust stond het nog 1-1, door goals van Vatnhamar (Viking) en Hajdari (Trepça). Maar Viking-speler Lawal besliste in de 73ste minuut het duel.