Monaco-coach Clement kan leven met 1-1 tegen PSV: ‘Hun 1e aanval was raak’

3 augustus 2022

Proshots
AS Monaco Coach Clement PSV Reactie

AS Monaco-coach Philippe Clement kon wel leven met het 1-1-gelijkspel van zijn ploeg tegen PSV van dinsdagavond. Wel verwacht de Belg een interessant duel, volgende week bij de return in Eindhoven.


Lees ook: 'Ruud van Nistelrooij na 1-1-gelijkspel: 'Wij hebben zaterdag een zware pot gehad, zij niet''

"Dat wordt een geweldige avond", zei de oud-voetballer na de wedstrijd tegen de aanwezige media. Clement zag toe hoe Monaco op eigen veld de meeste kansen creëerde tegen PSV. "Als coach kan ik leven met dit resultaat. Ik kan niet klagen, mijn spelers hebben alles gegeven en de juiste mentaliteit getoond."

Strijd
Volgens Clement maakten beide ploegen het elkaar lastig. "De 1e was best gesloten, en PSV scoorde gelijk uit haar 1e aanval. Daar reageerde mijn team goed op, op de manier die ik had verwacht." Ook kreeg Clement het penalty-moment voorgelegd. Verdediger Jordan Teze werd gespaard na een mogelijke handsbal.

Na tussenkomst van de VAR besloot de arbitrage de pingel niét toe te kennen. "Voor mij, als trainer van Monaco, was het er wel 1", grapte Clement. "Het zal in Eindhoven van details afhangen."

Vlammen
Zowel PSV als Clements Monaco moeten vol aan de bak. "Ik verwacht in hun volle stadion een aanvallender PSV", rondde hij af. "Hopelijk kunnen wij na die wedstrijd tevreden zijn."