Champions League round-up: Liverpool en Sevilla spelen gelijk, Real gemakkelijk langs APOEL

admin • 01:29, 14-09-2017 / Laatste Update: 17:06, 12-12-2023

Er stonden op deze heerlijke Champions League-avond 8 potjes op het programma. Onder andere het Champions League-debuut van Peter Bosz met Borussia Dortmund, de herhaling van de Europa League-finale van 2016 tussen Liverpool en Sevilla en titelverdediger Real Madrid kwam voor het eerst in actie. Kans dus dat je iets hebt gemist, maar niet getreurd: wij praten je bij!

Groep E

Liverpool - Sevilla 2-2

Liverpool deed zichzelf flink tekort in de wedstrijd tegen Sevilla. Onder toeziend oog van de Nederlandse scheidsrecher Danny Makkelie bleef het 2-2 in Engeland. De Spanjaarden kwamen nog wel op voorsprong via Wissam Ben Yedder, maar Roberto Firmino en Mohamed Salah maakten er voor rust nog 2-1 van. Daarna miste Firmino nog een penalty. In de 2de helft kon Liverpool het niet beslissen en maakte Sevilla toch nog gelijk via Joaquin Correa.

Maribor - Spartak Moskou 1-1

In het Sloveense Maribor stonden de 2 andere ploegen uit groep E tegenover elkaar. Maribor (met ex-Roda JC'er Martin Milec in de basis) kwam op achterstand via Aleksandr Samedov. Martin Kramaric redde vlak voor tijd nog een punt voor Maribor

Groep F

Feyenoord - Manchester City 0-4

City was simpelweg een maatje te groot voor de Rotterdammers. Via Sergio Aguero, Gabriel Jesus en 2 goals van John Stones ging Feyenoord met 0-4 onderuit.

Shaktar Donetsk - Napoli 2-1

In Oekraïne heeft Shaktar zijn eerste 3 punten binnengehaald. De Italianen, toch wel de favoriet om met City te overwinteren in de Champions League, begonnen heel slecht aan de wedstrijd. Na een kwartier scoorde Taison de 1-0. Facunda Ferreyra maakte er in de 2de helft 2-0 van. Oud-Ajax-speler Arek Milik deed nog iets terug, maar het leverde Napoli geen punten meer op.

Groep G

RB Leipzig - AS Monaco 1-1

Red Bull Leipzig heeft gedebuteerd met een gelijkspel in de Champions League. AS Monaco, vorig jaar halve finalist, werd knap op 1-1 gehouden. De Duitsers kwamen via Emil Forsberg op voorsprong, maar nog voor rust maakte de Belg Youri Tielemans nog gelijk.

FC Porto - Besiktas 1-3

Ryan Babel was goud waard voor het Turkse Besiktas. De Nederlander scoorde de 3de goal in de knappe uitzege bij FC Porto. Anderson Talisca kopte de 0-1 binnen. Besiktas-verdediger Dusko Tosic klopte daarna zijn eigen doelman en zo stond het toch weer gelijk. Maar na rust stelde Besiktas orde op zaken. Cenk Tosun maakte de 1-2 waarna Babel de bevrijdende 1-3 maakte.

Groep H

Tottenham Hotspur - Borrusia Dortmund 3-1

Peter Bosz had zijn debuut in de Champions League vast heel anders voorgesteld. De start was eigenlijk al dramatisch. Na 4 minuten was het al raak via  Heung-Min Son. Andrey Yarmolenko maakte daarna wel de 1-1 voor Dortmund met een hele fraaie goal. Heel lang stond het niet gelijk want Harry Kane maakte binnen no-time 2-1. Toen was er pas een kwartier gespeeld. Na rust maakte diezelfde Kane de 3-1 voor de Spurs.

Real Madrid - APOEL Nicosia 3-0

Tegen het nederige APOEL zou je misschien een dikkere score dan 3-0 verwachten, maar het wilde Real niet lukken om het grote overwicht in de score uit te drukken. Bij rust stond het maar 1-0 door een goal van, wie anders, Cristiano Ronaldo. Ronaldo scoorde na rust uit een penalty de 2-0 (met Boy Waterman op doel bij APOEL) en Sergio Ramos maakte de 3de goal voor Real.