Champions League round-up: PSG dankt supertrio, Chelsea speelt met Azerbaijanen

AFP

admin • 00:45, 13-09-2017 / Laatste Update: 15:03, 08-01-2024

'Les grandes équipes, the CHAMPIOOOOONS' Je hebt het vast uit volle borst meegezongen of met kippenvel naar geluisterd, maar vanavond is dan eindelijk de Champions League weer begonnen. Er stonden 8 héérlijke wedstrijden op het programma. Kans dus dat je iets hebt gemist, maar niet getreurd: wij praten je bij!

Groep A

Benfica - CSKA Moskou 1-2

In Lissabon dacht de Portugese kampioen aan een mooi Champions League-avontuur te beginnen. Benfica had lange tijd de overhand en kwam vlak na rust op 1-0 door Haris Seferovic. Niks aan de hand, dus. Totdat scheidsrechter Alberto Undiano 13 minuten later naar de stip wees om de Russen (onterecht) een penalty te geven. Vitho pakte dit cadeautje dankbaar uit, waarna Timur Zhamaletdinov voor het slotakkoord tekende.

Manchester United - FC Basel 3-0

José Mourinho is zonder kleerscheuren zijn 1e Champions League-wedstrijd met Manchester United doorgekomen. Op Old Trafford werd een eenvoudige zege (3-0) geboekt op FC Basel. Hiervoor mochten 2 Belgen en een Engelsman worden bedankt: Marouane Fellaini, Romelu Lukaku en Marcus Rashford.

Groep B

Bayern München - Anderlecht 3-0

Bayern München had vanavond dé mogelijkheid op een galavoorstelling, maar speelde een beetje in de 5e versnelling. Tegenstander Anderlecht stond na 11 minuten namelijk al met 10 man na rood voor Sven Kums (die vasthield in het strafschopgebied). De daaropvolgende strafschop werd feilloos binnengeschoten door Robert Lewandowski, maar daarna werd er niet echt doorgepakt. Uiteindelijk tekenden Thiago Alcantara nog voor de 2-0 en Joshua Kimmich voor de 3-0.

11 - Sven Kums his 11th minute red card was the fastest red in a CL game since March 2015 (Kucher, Shakhtar - at FC Bayern, 3 mins). Gone.

— OptaJohan (@OptaJohan) 12 september 2017

Celtic - Paris Saint-Germain 0-5

Tja, met een voorhoede van bijna 500 miljoen euro mag je wel verwachten dat er veel goals gaan vallen. De eigenaren van Paris Saint-Germain zullen dan ook gesmuld hebben van de avond in Glasgow op bezoek bij Celtic. Eerst was het de aanwinst van 222 miljoen (Neymar) die de score opende en daarna werd die weer verdubbeld door de aanwinst van 180 miljoen (Kylian Mbappé). Edison Cavani, ooit gekocht voor 'slechts' 65 miljoen', was de man van de 3-0 en 5-0. Tussendoor maakte Mikael Lustig nog een eigen doelpunt.

Kylian Mbappé heeft in zijn eerste Champions League-wedstrijd voor Paris Saint-Germain 2 records te pakken: met zijn goal tegen Celtic is hij de jongste doelpuntenmaker ooit voor PSG (18 jaar, 266 dagen) en hij is de eerste tiener ooit die voor 2 verschillende clubs scoort in de CL. #mbappe #record #psg #ucl #championsleague

Een bericht gedeeld door Sportnieuws.nl (@sportnieuws_) op

Groep C

Chelsea - Qarabag FK 6-0

Ook in Londen viel er veel te juichen. Op Stamford Bridge was Chelsea heer en meester en hadden de arme Azerbaijanen van Qarabag weinig in te brengen. Pedro maakte na 3 minuten al de 1-0, Davide Zappacosta schoot nog voor rust de 2-0 binnen. Na de thee gingen alle remmen echt los en liep de Premier League-kampioen uit naar 6-0 door goals van Azpilicueta, Tiemoué Bakayoko en Michy Batshuayi (2x).

AS Roma - Atlético Madrid 0-0

De enige wedstrijd waarin niet werd gescoord vandaag. Kansen waren er aan beide kanten genoeg, maar Stadio Olimpico moest het doen met de brilstand: 0-0.

Groep D

FC Barcelona - Juventus 3-0

FC Barcelona heeft zich op overtuigende wijze verzekerd van de 1e 3 punten van dit seizoen in de Champions League. De Spanjaarden waren veel, veel, veel te sterk voor Juventus. Met name na rust was het af en toe smullen geblazen. Lionel Messi was de grote man: 3-0. Check hier ons verslag!

Olympiakos - Sporting Portugal

Na 2 minuten konden de Portugese bezoekers al juichen. Seydou Doumbia, die Bas Dost verving in de spits, kon eenvoudig afrekenen met het slechte spel van de Grieken. Nelson Martins en Bruno Fernandes maakten er voor rust nog 3-0 van, dus er werd aan een 'heerlijke avondje' gedacht. Toch pakte ditt nog bijna verkeerd uit, want in de 89ste minuut werd het nog 1-3 door Felipe Pardo, waarna diezelfde Pardo een minuut later de spanning helemaal terugbracht: 2-3. Hier bleef het echter bij.