Champions League round-up: Real wint bij Bosz, Spartak houdt Liverpool in bedwang

Proshots

admin • 00:42, 27-09-2017 / Laatste Update: 11:03, 12-12-2023

Er stonden weer 8 héérlijke wedstrijden op het Champions League-programma. Kans dus dat je iets hebt gemist, maar niet getreurd: wij praten je bij!

GROEP E

Sevilla - Maribor 3-0

Sevilla had in eigen huis een 'makkie' tegen het Sloveense Maribor. Nadat de bezoekers waren uitgeraasd, nam Sevilla het heft in eigen hand. Er werd gecontroleerd gevoetbald en daardoor konden de fans nog voor rust 2x juichen: beide keren was Wissam Ben Yedder de maker van het doelpunt. 7 minuten voor tijd was het diezelfde Ben Yedder die nog een penalty wist te benutten.

Spartak Moskou - Liverpool 1-1

Als favoriet reisde Liverpool naar Rusland af. De Premier League-club trad tegen een Spartak Moskou (dat speelde zonder de geblesseerde Quincy Promes) aan dat voor eigen publiek wilde laten zien mee te kunnen met het niveau. Dit lukte best aardig. Zo scoorde Fernando bijvoorbeeld de openingstreffer in de 23ste minuut. Maar lang kon er niet worden genoten van de voorsprong, want 10 minuten later lag hij er aan de andere kant alweer in. Wie anders dan Philippe Coutinho was verantwoordelijk voor deze treffer. Hij bezorgde zijn club zo een punt.

GROEP F

Manchester City - Shakhtar Donetsk 2-0

Pep Guardiola zal tevreden zijn met de 3 punten. Zijn Manchester City won thuis eenvoudig van Shakhtar. Het was de Belgische middenvelder Kevin de Bruyne die vlak na rust de score opende. Sergio Aguero had daarna dé kans om de score te verdubbelen, maar miste nog een pingel. Toch kwam de 2e treffer er, want Raheem Sterling kon in blessuretijd simpel binnen tikken.

Napoli - Feyenoord 3-1

Het is Feyenoord niet gelukt om de ManCity-kater weg te spoelen tegen Napoli. Sterker, de kater zal alleen maar zijn toegenomen. In Napels speelden de Rotterdammers op amateuristische wijze en was de uitslag meer dan verdiend. Lees hier ons wedstrijdverslag.

GROEP G

Besiktas - RB Leipzig 2-0

Ryan Babel kan niet meer stuk in Turkije. De Nederlandse aanvaller is bezig met een lekker seizoen en bekroonde ook zijn 2e CL-optreden voor Besiktas met een goal. Al na 11 minuten spelen kon de Nederlander juichen. Vlak voor rust zag hij ploeggenoot Anderson Talisca tekenen voor de 2-0.

AS Monaco - FC Porto 0-3

De koploper van Portugal mag spits Vincent Aboubakar heel erg dankbaar zijn. In het vorstendom was de Kameroenees op schot en vond hij na afloop zijn naam 2x op het wedstrijdformulier. Hij scoorde in de 31ste en 69ste minuut. 1 minuut voor tijd maakte Miguel Layun er nog 0-3 van.

GROEP H

APOEL Nicosia - Tottenham Hotspur 0-3

Heb je de geluiden over een orkaan op Cyrpus gehoord? Nou, die is net uitgeraasd! Hurricane, zoals Harry Kane in de Britse pers wordt genoemd, heeft Tottenham Hotspurs langs APOEL geloodst. De spits liet zijn onmisbare klasse zien en stond 3 keer op de juiste plaats om af te ronden.

Borussia Dortmund - Real Madrid 1-3

Peter Bosz zag het wel zitten, een CL-duel met Real Madrid. In de eigen competitie kwakkelt Real, terwijl Dortmund juist onklopbaar klinkt te zijn. Het was dan ook een flinke tik voor de Duitsers dat de Spanjaarden al na 18 minuten konden juichen. Het was Gareth Bale die op fantastische wijze scoorde.

Vol goede moed kwamen de mannen van Bosz na de thee weer het veld op, maar 5 minuten later hingen de koppies weer een beetje naar beneden. Wie anders dan Cristiano Ronaldo stond op je juiste plaats om een voorzet van Bale binnen te tikken? De Portugees zou later nog een keer scoren en bezorgde Real een, misschien wel opvallend, makkelijk avondje.

Tussendoor zorgde Pierre-Emerick Aubameyang nog voor wat spanning. Uitgerekend hij, die afgelopen zomer veelvuldig werd gelinkt aan de Koninklijke, liet het net bollen. Achteraf zou blijken dat de goal 'slechts' voor de statistieken zou zijn.