Chaos in lagere Engelse competities door ijzige kou: veel afgelastingen

9 december 2022

Getty Images
noodweer-engeland-kou-sneeuw-bevroren-velden-football-league-one-league-two-afgelast

De wedstrijd in League One tussen Accrington en Portsmouth is afgelast, net als de wedstrijd in League Two tussen Crewe Alexandra en Leyton Orient. Beide door de ijskoude weersomstandigheden in Engeland. De velden zijn bevroren en met de weersvoorspellingen die er zijn, zal het niet meer boven de 0 komen tot er morgen gevoetbald moet worden. De velden zijn dus niet te bespelen.


Het gaat in The Football Leagues niet helemaal lekker dit weekend in Engeland. Er zijn al verschillende wedstrijden afgelast vanwege bevroren velden door de ijzige kou. Er zijn 2 wedstrijden al een dag van tevoren afgelast, dus wie weet wat daar nog bij zal komen. "Velden zijn niet te bespelen met de voorspelling van veel vorst tot morgenmiddag", staat in de uitleg van Crewe Alexandra.

Portsmouth
Ook het duel tussen Accrington en Portsmouth is al tijdig afgelast. "Het veld, dat zelfs bedekt was om de vorst tegen te gaan, is afgekeurd door de scheidsrechter. Met het aanhoudende vriezen zal de conditie van het veld niet beter worden", valt er te lezen bij de uitleg van die afgelasting. Snel zullen er voor beide duels nieuwe data komen.

Engeland heeft te maken met ellendig koud weer en zelfs bakken met sneeuw. In verschillende delen in Engeland waren er sneeuwschuivers nodig om de wegen vrij te maken. In County Durham is het een groot winter wonderland. Er zijn enorme sneeuwstormen in het noorden van Engeland en op verschillende plekken daalt de temperatuur tot onder de -10.