🎥 | Chelsea en Arsenal kunnen niet van elkaar winnen op Londens voetbalfeestje

BSR

admin • 00:18, 22-01-2020 / Laatste Update: 22:24, 07-01-2024

Het is Chelsea niet gelukt om in de Londense derby van tien spelers van Arsenal te winnen. De spectaculaire wedstrijd op Stamford Bridge eindigde in 2-2. Chelsea blijft 4e in de Premier League op 5 punten van nummer 3 Leicester City. Arsenal heeft 10 punten minder dan Chelsea en staat 10e.

Chelsea kwam in de 1e helft op voorsprong uit een strafschop van Jorginho. Kort daarvoor had David Luiz van Arsenal, tot afgelopen zomer nog speler van Chelsea, Tammy Abraham neergehaald. De Braziliaan moest met rood van het veld.

Kans op grotere voorsprong

Met een man meer kreeg Chelsea veel kansen op de 2-0, maar verzuimde die te maken. In de 2e helft ging het geluk zich nog meer tegen de Blues keren. Na minuten werd Gabriel Martinelli bij een snelle counter van Arsenal goed geholpen door een uitglijder van verdediger N’Golo Kanté. De jonge Braziliaan schoof de gelijkmaker langs doelman Kepa Arrizabalaga.