Chelsea grijpt Europa League na doelpuntrijke 2e helft tegen Arsenal

PA Sports

admin • 00:50, 30-05-2019 / Laatste Update: 06:36, 05-01-2024

Chelsea heeft woensdagavond na een vermakelijke 2e helft de Europa League gewonnen. In Baku (waar Michael van Praag zich belachelijk maakte) rekenden de Londenaren af met stadgenoot Arsenal: 4-1.

Alle goals vielen in de 2e helft. De 1e 45 minuten waren dan ook niet erg aantrekkelijk om naar te kijken. Na een kwartiertje spelen ontstond er nog wel wat ophef rondom een VAR-moment. Arsenal-aanvaller Alexandre Lacazette was net iets eerder bij de bal dan Chelsea-goalie Kepa Arrizabalaga en viel gretig over diens vingers. De arbitrage zag hier (terecht) geen pingel in.

Doelpuntrijke 2e helft

Het trieste decor met weinig toeschouwers en de weinige kansen boden weinig hoop voor het 2e bedrijf, maar het werd toch nog leuker dan verwacht. 4 minuten na de thee kon er voor het eerst worden gejuicht. Een lage voorzet van Emerson werd door Olivier Giroud duikend achter Petr Cech gekopt. Zo pikte de topscorer van het toernooi nog een extra goaltje mee (11 goals totaal).

10 minuten later was het weer feest. Pedro schoof de bal in de lange hoek op aangeven van Eden Hazard. De Belg was daarna zelf verantwoordelijk voor de overige 2 Chelsea-treffers. De 1e was een penalty, de 2e schoot Hazard beheerst binnen op aangeven van Giroud.

Tussen die 2 doelpunten van Hazard in wist Arsenal nog een eretreffer te produceren. Invaller Alex Iwobi schoot weergaloos raak van buiten de 16. Een prachtige goal van de Nigeriaan, maar wel eentje zonder waarde.