Chelsea knalt De Roon eruit en kan zelf vrijdag kampioen worden

admin • 00:49, 09-05-2017 / Laatste Update: 08:36, 05-01-2024

Chelsea is bijna kampioen! De Londense club kan de titel vrijdag pakken op bezoek bij West Bromwich Albion. De koploper won maandagavond thuis met 3-0 van Middlesbrough. Die ploeg is door het verlies na 1 jaartje weer gedegradeerd naar de Championship.

Eigenlijk wist Boro vooraf al wel dat het kansloos was op Stamford Bridge. En dat bleek ook, want Chelsea gaf meteen vol gas in de eerste 5 minuten. Het was een klein wondertje dat het na 20 minuten nog 0-0 stond in Londen.

Mooi geweest, denkt Costa

Dat dacht ook Diego Costa. In de 22e minuut vond de spits het mooi geweest. Na 4 kansen was het eindelijk raak na een heerlijke aanval via Pedro, Fabregas en eindstation Costa. Hij prikte z'n 20e van het seizoen: 1-0.

De Roon mist, Alonso prikt wél

De Roon kreeg daarna een kansje op de 1-1, maar na een half uur liet Chelsea een zwak Boro al degraderen. Marcos Alonso had al een hattrick kunnen hebben in de 1e helft, maar scoorde in de 33e minuut pas zijn 1e. De Spanjaard tikte bij de 2e paal binnen: 2-0. Ook in de laatste minuten van de 1e helft bleef het kansen regenen, maar gescoord werd er niet meer.

Boro eruit, Chelsea bijna kampioen

Ook na rust voetbalde Chelsea als een verdiende kampioen. Het kreeg kans na kans en in de 64e minuut besliste Nemanja Matic de wedstrijd écht. De middenvelder scoorde pas z'n 1e thuisgoal en liet trainer Antonio Conte ontploffen langs de zijlijn. Alsof Chelsea de CL won... Door de 3-0 degradeert Boro naar de Championship en mag de koploper vrijdag de titel ophalen in Birmingham. Tegenstander is dan West Bromwich Albion.