🎥| Chelsea legt Arsenal in eigen huis over de knie na comeback

admin • 18:11, 29-12-2019 / Laatste Update: 02:25, 08-01-2024

Arsenal heeft de 1e wedstrijd onder leiding van nieuwe trainer Mikel Arteta niet winnend af kunnen sluiten. In eigen huis werd er verloren van Chelsea. Een blunder van Bernd Leno kostte Arsenal de 3 punten.

Al binnen het kwartier komt Arsenal op voorsprong. Uit een corner van Calum Chambers is het Pierre-Emerick Aubameyang die met een duikkopbal de thuisploeg op voorsprong zet. Diezelfde Chambers moet in de 23e minuut het veld geblesseerd verlaten voor Shokdran Mustafi. Arsenal domineert de 1e helft, maar vergeet de voorsprong uit te breiden. De wedstrijd wordt wat venijnig en in de 30e en 34e minuten pakken er maar liefst 3 spelers van Chelsea (Mount, Kanté, Rüdiger) een gele kaart.

Blunder

Aan het begin van de 2e helft pakt Jorginho geel en moet in de 77e minuut zijn 2e gele kaart krijgen, maar de scheids geeft in plaats daarvan een prent aan Lacazette. Het is uitgerekend Jorginho die in de 83 minuut de gelijkmaker maakt. Uit een vrije trap valt de bal over Bernd Leno heen en hoeft de Italiaan de bal alleen nog maar binnen te tikken. De VAR kijkt nog even naar het moment, er zou sprake zijn van een overtreding, maar de goal wordt goedgekeurd.

Geen feest

3 minuten voor tijd maakt Tammy Abraham na een razendsnelle counter en een een-tweetje met Willin de 1-2 en verpest hij de 'homecoming' van Mikel Arteta in het Emirates. Arsenal staat nu met 24 punten op de 12e plek.