Chelsea krijgt 4 goals om de oren op bezoek bij Bournemouth en is kansloos voor de titel

AP

admin • 23:51, 30-01-2019 / Laatste Update: 01:05, 06-01-2024

Chelsea is tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen op de 24ste speeldag in de Premier League. The Blues gingen met 4-0 onderuit bij Bournemouth. De Blues lijken daarmee definitief af te haken in de strijd om de landstitel.

Aardige pot voetbal

De 1ste helft bij Chelsea-Bournemouth was het kijken waard. Beide teams kregen kansen op de openingstreffer, maar na 45 minuten stond het ‘gewoon’ nog 0-0. De 2de helft was nog geen 2 minuten ver toen Bournemouth op voorsprong kwam. Brooks bediende King met een geweldige pass, waarop de Noorse spits het met een staalhard schot afmaakte: 1-0.

Gouden duo Brooks-King

Een kwartier later was het weer raak. Dit keer was het King die Brooks de assist gaf. Chelsea-keeper Kepa had weer geen verhaal. De Blues kregen geen voet aan de grond en liepen in de 74ste minuut tegen een 3de treffer aan. King tekende voor zijn 2de treffer van de avond.

De bezoekers probeerden nog een aansluitingstreffer te forceren, maar slaagden daar niet in. De club van trainer Maurizio Sarri moest de kelk tot op de bodem ledigen. Charlie Daniels maakte er in de absolute slotfase nog 4-0 van.

Chelsea blijft 4de op de ranglijst. Bournemouth stijgt dankzij de 3 punten van de 12de naar een gedeelde 8ste plaats.