Chelsea krijgt bij begin competitie pak op de broek van Burnley

admin • 19:54, 12-08-2017 / Laatste Update: 01:08, 08-01-2024

Chelsea is slecht begonnen aan de Engelse voetbalcompetitie. De kampioen van het afgelopen seizoen ging kopje onder tegen Burnley, de nummer 16 van het afgelopen seizoen. In eigen huis nog wel. Het werd 2-3.

Het lijkt erop dat de mannen van Antonio Conte nog over een zomercocktail zaten te fantaseren. De frustratie spatte er vanaf toen David Luiz ruzie kreeg met Matthew Lowton van Burnley. In de 14e minuut kreeg Gary Cahill een rode kaart.

0-3 met rust

Chelsea had het dan ook zwaar te verduren. Na 24 minuten opende Burnley de score met een doelpunt van Sam Vokes. Stephen Ward maakte de 0-2 en vlak voor rust maakte Vokes de 0-3 en was het drama compleet. De sfeer in de kleedkamer van Chelsea was waarschijnlijk niet opperbest.

Chelsea doet wat terug

Chelsea kon in de 2e helft nog wel wat terugdoen. Álvaro Morata werd in de 59e minuut ingebracht en kon even later scoren. Vlak voor het einde maakte David Luiz het nog spannend door de 2-3 te scoren. In de blessuretijd kreeg Fabregas nog een tweede gele kaart en was het drama compleet.