🎥 | Chelsea pakt in blessuretijd via 'hands-goal' toch nog een punt na 3-0 achterstand

Robert Hüsken • 22:24, 26-09-2020 / Laatste Update: 20:02, 08-01-2024

Zelfs zonder doelman Kepa ging het helemaal mis voor Chelsea. Willy Caballero mocht de blunderdoelman vervangen, maar zag Chelsea na 30 minuten al met 3-0 achter staan tegen West Bromwich Albion. Na de pauze herstelde Chelsea zich en maakte pas in de 93ste minuut de 3-3. Bekijk hierboven de samenvatting.

Vlak voor tijd kwam het balbezitpercentage in beeld: West Brom: 25 procent en Chelsea 75 procent. Bizar.

Na 30 minuten al 3-0

Chelsea speelde een eerste helft die te belachelijk voor woorden was. Na 30 minuten stond het al 3-0 voor West Bromwich Albion. Hoe dan?! Zo!

Fraaie 3-2

Waarschijnlijk hebben de voetballers van Chelsea in de rust vol op hun flikker gekregen van trainer Frank Lampard. Althans, dat is te hopen, want dat verdienden ze. Na rust maakten Mason Mount (50' 3-1) en Callum Hudson-Odoi (70' 3-2) de aansluitingstreffers. Vooral die 3-2 was lekker hoor. Check de video hieronder maar.

In de 93ste minuut maakte Tammy Abraham de 3-3, ondanks een handsbal van Kai Havertz. Had die afgekeurd moeten worden? We zagen in ieder geval dat Havertz de bal op z'n arm kreeg, maar de arbitrage (en dus VAR) vonden het niet strafbaar genoeg om de goal af te keuren.

'Een schande'

,,Het is een schande dat die goal geteld wordt", sprak Ziggo-analist Jan van Halst na afloop. ,,Het zijn gewoon de regels. Die goal had afgekeurd moeten worden. Anders gaat die bal achter, dit is echt schandalig. Echt schandalig. Als die mannetjes achter een scherm dit niet zien, kun je net zo goed stoppen."

De regel is: als onbewust aanvallend hands direct leidt tot een doelpunt, moet de goal afgekeurd worden.