Chelsea slaat gat met Arsenal na winst op Newcastle United

admin • 21:40, 12-01-2019 / Laatste Update: 11:15, 08-01-2024

De achterstand op koploper Liverpool zal Chelsea waarschijnlijk niet meer inlopen. Maar in de strijd om een rechtstreeks Champions League-ticket, deed de ploeg vanavond goede zaken door Newcastle United met 2-1 te verslaan.

Onder leiding van de Italiaanse trainer Maurizio Sarri, die afgelopen zomer overkwam van Napoli, maakte Chelsea begin dit seizoen een herboren indruk. De topclub uit Londen bleef de eerste 12 duels in de Premier League met swingend voetbal zelfs ongeslagen. De laatste weken ging het echter wat minder.

Einde aan doelpuntendroogte

De voorgaande 2 thuiswedstrijden – tegen Southampton (0-0) en Leicester (0-1) slaagde de miljoenenploeg er niet eens in om te scoren. Dat lukte zaterdag wel weer. Pedro zette Chelsea op Stamford Bridge al vroeg op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van David Luiz rondde de Spanjaard in de 8e minuut op fraaie wijze af.

Maar tekenend voor de huidige vorm verzuimde de thuisclub vervolgens door te drukken. Dat kwam het elftal van Sarri duur te staan, want vlak voor rust kon Ciaran Clark uit een hoekschop de gelijkmaker binnen koppen.

Even bijschakelen

Na rust schakelde de thuisclub alsnog een tandje bij en boekte het op basis van de aanwezige individuele klasse een moeizame zege. Newcastle-doelman Martin Dubravka kon met een fraaie redding een 2e treffer van Pedro nog voorkomen, maar was kansloos toen Willian na een actie van Eden Hazard de bal in de verre hoek krulde: 2-1.

Gat met Arsenal vergroot

Door de overwinning profiteerde Chelsea maximaal van de uitglijder van concurrent Arsenal bij West Ham. De nummer 4 van de Premier League zette zijn stadgenoot op een achterstand van 6 punten.