Chelsea verslaat Watford dankzij dubbelklapper Hazard

admin • 23:25, 26-12-2018 / Laatste Update: 19:06, 04-01-2024

Nadat er afgelopen weekend bij Leicester verloren werd, heeft Chelsea uit bij Watford nu wel de volle buit meegenomen. De 1e goal van de Blues werd dankzij een heerlijke goal van Pereyra nog ongedaan gemaakt. Maar na benutte penalty werd de nieuwe voorsprong niet meer uit handen gegeven. Er zat een beetje geluk bij, want waar Watford bij een gelijke stand geen penalty kreeg, werd er aan de andere kant wel een pingel gegeven.

Eden Hazard was de grote man, de aanvaller mocht zijn 100e en 101 goal maken.

Openingsgoal

1 van die goals was de openingstreffer. Mateo Kovacic onderschepte de bal op het middenveld, liep een paar meter met de bal en speelde net op tijd af op de versnelde Hazard. De Belg stond oog in oog met de keeper, sleepte de bal beheerst voor zijn neus weg en schoot voor een leeg doel binnen: 0-1. Het was zijn 100e goal in 322 Chelsea-wedstrijden.

Prachtige volley

Die voorsprong kon Chelsea net niet tot de rust volhouden, want in de blessuretijd van de 1e helft volleerde Roberto Pereyra de bal uit een corner nog even heerlijk binnen. Pereyra nam 'm van randje 16 op de slof en de bal zweefde als een soort ufo, laag en snel, tegen de touwen: 1-1.

Penalty?!

Na rust had Watford misschien wel een penalty moeten krijgen. Gerard Deulofeu wilde David Luiz buitenom passeren, maar was niet snel genoeg om los te komen. De Braziliaan beukte de Spanjaard lomp onderuit, maar de scheidsrechter wilde van niets weten. Aan de andere kant ging de bal een paar minuten later wel op de stip. Hazard speelde de bal met de hak voor zich uit, maar botste tegen de keeper op. Hazard nam de pingel zelf en scoorde: 1-2.