Chievo jat dure punten uit Rome door hele later treffer tegen Lazio

admin • 21:03, 28-01-2017 / Laatste Update: 14:05, 07-01-2024

Lazio heeft in de strijd om de bovenste plekken een gevoelige nederlaag geleden. Chievo ging er door een doelpunt in de 90ste minuut van Roberto Inglese met de buit vandoor (0-1).

De ploeg van trainer Simone Inzaghi had een overvloed aan kansen. Door het ontbreken van de nodige scherpte wist het geen van allen te benutten. En dan geldt de onvervalste regel: als je zelf de kansen niet benut, doet de tegenstander dat wel. Dat gold ook voor Chievo, want het pakte door een hele late goal de zege.

De Vrij en Hoedt

Inzaghi liet zijn vertrouwen in een Nederlandse achterhoede blijken. Stefan de Vrij en Wesley Hoedt vormden het centrale duo achterin. Zij konden de treffer van Inglese dus niet voorkomen, waardoor de Romeinen op de 4e plaats blijven steken. Chievo-middenvelder Jonathan de Guzman werd in de 64e minuut gewisseld.

De top-3 (Juventus, AS Roma en Napoli) kan mogelijk profiteren van de nederlaag tegen Chievo, de nummer 10.