China en Zuid-Korea met gemak door naar volgende ronde Azië Cup

11 januari 2019

AFP

Zuid-Korea en China hebben in de Azië Cup in de Verenigde Arabische Emiraten de volgende ronde bereikt. Beide landen wonnen ook hun 2e wedstrijd, de Koreanen van respectievelijk Kirgizië (met 1-0) en de Chinezen van de Filipijnen (met 3-0), en zijn daarmee in groep C zeker van een plaats bij de beste 2.


De Koreanen, winnaar van het evenement in 1956 en 1960, kwamen vlak voor rust op voorsprong. Kim Min-Jae scoorde voor het elftal van de Portugese bondscoach Paulo Bento. China had eerder op de dag weinig moeite met de Filipijnen. Voor de formatie van de Italiaanse coach Marcello Lippi scoorden Wu Lei (2) en Yu Dabao.

Correctie
Australië herstelde zich in groep B van een slechte start. De titelverdediger won de 2e groepswedstrijd tegen Palestina met 3-0. De PSV-verdedigers Trent Sainsbury en Aziz Behich hadden opnieuw een basisplaats in het elftal van bondscoach Graham Arnold. Jamie Maclaren, Awer Mabil en Apostolos Giannou maakten de goals. Australië was het toernooi begonnen met een verrassende 1-0 nederlaag tegen Jordanië.