Man City houdt CL-ticket voor zichzelf, Liverpool dankzij Wijnaldum naar voorronde

Proshots

admin • 19:54, 21-05-2017 / Laatste Update: 19:43, 12-12-2023

In de Premier League is de laatste speelronde gespeeld. Dat Chelsea kampioen is en Tottenham de nummer 2 is al een aantal speelronden bekend. Maar de strijd om plek 3 en 4, die respectievelijk groepsfase Champions League als voorronde CL opleveren, was wel rete-spannend.

Manchester City

City had voorafgaand de beste papieren. De ploeg van Guardiola was bij een overwinning verzekerd van plek 3 in de Premier League. City speelde tegen Watford en beleefde een heerlijke middag. De ploeg kwam al vroeg op 1-0 door een lekkere kopbal van captain Kompany.

Daarna ging het heel rap. In de 23ste minuut schoof Agüero de 2-0 binnen en ruim 10 minuten later was het weer raak voor de Argentijn nadat Sané hem bediende.

Vlak voor rust tekende Fernandinho voor de 4-0 waardoor de ploeg uit Manchester heerlijk kon gaan rusten. In de 2de helft zorgde toptalent Gabriel Jesus nog voor de 5-0. City is door deze ruime zege 3de gebleven in de Premier League en we zien de ploeg volgend jaar terug in de groepsfase van de Champions League.

Liverpool

Aangezien City definitief de 3de plek in handen had moest ook Liverpool thuis van Middelsbrough winnen om zich te verzekeren van plek 4. De ploeg had voorafgaand 1 punt voorsprong op Arsenal en maakte geen fout. Liverpool was de eerste helft wat onrustig maar kwam vlak voor rust op voorsprong door een heerlijke treffer van Wijnaldum. Die nam een pass van Firmino knap met links mee en schoot vervolgens met rechts snoeihard binnen.

In de 2de helft leidde een vrije trap van Coutinho tot een 2-0 voorsprong waarna Lallana met de 3-0 op aangeven van Wijnaldum de wedstrijd op slot schoot. Liverpool is hiermee verzekerd van plek 4 en gaat uitkomen in de voorronde van de Champions League.

Arsenal

De ploeg van trainer Arsène Wenger moest winnen om nog kans te willen maken op een ticket voor de Champions League. De Gunners stonden 5de en speelden tegen het Everton van Ronald en Erwin Koeman. Arsenal kwam al in de 8ste minuut op voorsprong door een treffer van rechtervleugelspeler Héctor Bellerin.

In de 14de minuut kreeg Arsenal-verdediger Koscielny rood waardoor de ploeg met 10 man verder moest. Toch wist het op 2-0 te komen door een treffer van superster Alexis Sánchez.

Everton wist nog wel de aansluitingstreffer te maken via topspits Romelu Lukaku maar via Ramsey stelden The Gunners de zege veilig.