City houdt Liverpool met gelijkspel van derde plaats af

Proshots

admin • 20:23, 19-03-2017 / Laatste Update: 16:00, 08-01-2024

Het is Manchester City zondagavond gelukt om de derde plek op de ranglijst van de Premier League in handen te houden. Nummer 4 Liverpool deed er alles aan om een plekje op te schuiven, maar had een een punt niet genoeg (1-1).

De afgelopen dagen waren zwaar voor Manchester City. Loodzwaar. Het team van Pep Guardiola werd dinsdag uitgeschakeld in de Champions League. Een 3-1 nederlaag tegen AS Monaco deed het miljoenenbalavontuur van The Citizens al in de achtste finale eindigen.

Kritiek

De Spaanse coach kreeg daarna flink wat kritiek te verduren. Waar het bij FC Barcelona en Bayern München wel lekker liep, is het eerste Engelse jaar van Guardiola zwaar. En dus kunnen de komende wedstrijden maar beter gewonnen worden, te beginnen met Liverpool.

Speldenprikjes

In het Etihad Stadium was het eerste kwartier dan ook voor de thuisploeg. Leroy Sané, Kevin De Bruyne en David Silva kwamen in kansrijke positie, maar wisten dit niet te benutten. Daardoor kon Liverpool her en der wat speldenprikjes uitdelen, ware het niet dat ook het team van Jürgen Klopp het net (nog) niet kon vinden in de eerste 45 minuten.

0-1

Na rust was het Liverpool dat de touwtjes in handen nam en kon juichen. In de 50ste minuut legde Gaël Glichy Roberto Firmino neer in het strafschopgebied. James Milner wist vervolgens wel raad met de pingel.

1-1

Manchester City zag de bui alweer hangen en wilde niet nog een cruciale nederlaag lijden. Er ging dus een tandje bovenop en dat had het gewenste resultaat. Agüero maakte in minuut 68 op aangeven van De Bruyne gelijk.

Wat.Een.Misser

Kansen waren er daarna voor beide ploegen nog genoeg om het af te maken. Zo faalde Agüero zelf, schoot De Bruyne op de paal en werd Sterling dwars gezeten. De grootste misser was echter van Lallana. Op een paar meter van het doel kon hij binnenschieten, maar hij miste de bal. Hierdoor bleef het spannende duel steken op 1-1. Een resultaat waar Guardiola gemengde gevoelens bij zal hebben...