‘City huurt Brexit-jurist in om Europese straf aan te vechten’

22 februari 2020

Getty images

Manchester City heeft zich nog lang niet neergelegd bij de straf die de UEFA vorige week oplegde. Volgens het Engelse Mirror hebben de club zelfs een belangrijke Brexit-jurist ingehuurd om uitsluiting in Europa te voorkomen.


David Panninck, die in het koninkrijk bekend staat als 1 van de handigste juristen van het eiland, heeft al vaker Britse zaken langer in Europa gehouden: hij kreeg het al 2 keer voor elkaar een om Brexit uit te stellen. Manchester City zal bijna hetzelfde van hem vragen als het naar de internationale sportrechter (CAS) stapt.

Zak geld
Volgens de Mirror krijgt Penninck 23.900 euro per dag voor de opdracht. Daarmee zou hij net zo hoog op de loonlijst staan als City-spelers Gabriel Jesus en John Stones. De kosten zullen een schijntje zijn als Penninck erin slaagt City in de Champions League te houden. City dreigt op dit moment namelijk 200 miljoen euro mis te lopen door de uitsluiting.

Invriezen
Sportrecht-experts denken trouwens dat de kans groot is dat City volgend jaar nog gewoon in het miljardenbal speelt. Omdat het vaak maanden duurt voordat het CAS de hoorzittingen kan organiseren, kan de organisatie besluiten om de zaak in te vriezen. De opgelegde straf zou daarmee automatisch ook een jaar worden opgeschoven.