City kantelt in slotfase 2-1 achterstand dankzij super vrije trap Sané en zieke assist Ederson (video)

Bart van der Wijst • 23:55, 20-02-2019 / Laatste Update: 14:47, 08-01-2024

Manchester City heeft in extremis een overwinning gepakt in Gelsenkirchen tegen Schalke 04. Met nog 10 minuten op het bord stond het nog 2-1 in het voordeel van de Duitsers, maar bij het laatste fluitsignaal mochten de Engelsen juichen: 2-3.

Leroy Sané deed zijn oude ploeg als eerst pijn met een héérlijke vrije trap. De Duitse aanvaller, die in augustus 2016 naar ManCity verkaste, schoot een vrije trap heerlijk in de winkelhaak. Toen de klok 90 minuten sloeg, scoorde Raheem Sterling de 2-3. En dat na een lekkere assist van doelman Ederson.

Chaos in eerste helft

Nabil Bentaleb leek de matchwinner te worden met twee geraakte strafschoppen. Vooral bij de eerste pingel duurde het een poosje voordat de bal daadwerkelijk op de stip lag. In de 33ste minuut kwam de bal op de arm van Nicolás Otamendi, maar de scheids gaf in eerste instantie een corner. Na minutenlang getreuzel kwam er toch een penalty. En raak!

Vlak voor het rustsignaal kreeg Schalke, waar Jeffrey Bruma 90 minutenlang speelde, wederom een strafschop. Ditmaal na vasthouden van Fernandinho bij Salif Sané. Weer faalde Bentaleb niet. Zo draaide hij persoonlijk de 0-1 achterstand om. Vroeg in de wedstrijd scoorde Sergio Agüero na een slippertje van Sané (niet die van City) de openingstreffer.

Rood!

Na rust was het natuurlijk Manchester City dat de bal had. Maar de ploeg van Pep Guardiola deed er vrij weinig mee. De Citizens kwamen geruime eens tot een schot op doel. Wel vlogen er ballen over en naast het doel van Ralf Fährmann, maar die waren niet gevaarlijk.

De situatie voor de uitploeg werd nóg lastiger toen Otamendi een tweede gele kaart, en dus rood, kreeg. Een nederlaag leek onvermijdelijk, maar toen waren daar Sané en Sterling die de ploeg van Guardiola redde.