City maakt het pas laat af en blijft 1e in PL

admin • 19:53, 21-10-2017 / Laatste Update: 23:55, 07-01-2024

Burnley verzette zich prima, maar in de slotfase van de wedstrijd tegen Manchester City werd het overwicht de subtopper toch te veel. Sergio Agüero werd met een penalty in de 1e helft (gedeeld) topscorer aller tijden. De 2e en 3e goal vielen pas in de laatste 20 minuten voor tijd: 3-0.

Bernardo Silva had halverwege de 1e helft al de 1-0 op zijn schoen, maar hij verpestte het grandioos. Gelukkig voor hem versierde City 5 minuten later een penalty. Agüero schoot hem binnen, zijn 177e goal voor City. In de blessuretijd van de 1e helft had zowel Agüero als Bernardo (rebound) een grote kans op de 2e, maar Burnley kwam er wonder boven wonder mee weg.

2 late goals

In de 2e helft gebeurde lang niets. Pas 20 minuten voor het einde begon City een beetje te jagen. Eerst scoorde David Silva bijna in de 73e minuut. In de volgende aanval was Nicolas Otamendi de man die met de kop voor de 2-1 zorgde. Leroy Sané maakte 2 minuten later de wedstrijd af na een heerlijke pass van Kevin de Bruyne (wie anders?).

City is koploper in Engeland met 25 uit 9. ManUnited volgt met 20 na het verlies tegen Huddersfield Town.