City pakt Engelse treble in historisch pak slaag voor Watford (video)

18 mei 2019

Getty Images

Met een zeldzaam groot niveauverschil heeft een oppermachtig Manchester City zaterdagavond de FA Cup (en dus ook de treble) gepakt. Watford-keeper Heurelho Gomes, die bezig was aan zijn laatste wedstrijd, kreeg er liefst 6 om zijn oren.


Bij rust stond het door goals van David Silva en Raheem Sterling al 2-0. Daarna ging het helemaal mis voor Watford.

Voor Manchester City, dat vorige week kampioen van Engeland werd en eerder nog de League Cup won, was deze finale dé kans om voor de 1e keer in de clubgeschiedenis de treble te pakken. Het zou de 1e keer in 9 jaar zijn dat een Premier League-club überhaupt de landstitel én de beker wint, in 2010 presteerde Carlo Ancelotti het met Chelsea.

Watford kwam via onder meer Crystal Palace en Wolverhampton Wanderers in de finale. Een ploeg als City was het dit toernooi nog niet tegengekomen. Een waardige finalist waren de Hornets dan ook niet: voordat David Silva de score na 25 minuten had geopend, kwam Watford er geen moment aan te pas.

Tekst loopt door onder de video




Laf Watford
Ook na de 1e tegengoal bleef Watford zonder initiatief voetballen. Er werd een muur voor de goal opgetrokken, maar 1 steekbal van Bernardo Silva brak daar al snel doorheen. Gabriel Jesus leek Gomes te verschalken, maar het was uiteindelijk Raheem Sterling die de bal vlak voor de lijn het laatste zetje gaf: 2-0.

Tekst loopt door onder de video




Masterclass
Waar Watford een groot deel van de wedstrijd op de counter wilde spelen, was het Manchester City dat een masterclass omschakelen gaf. Sterling stuurde Jesus in waarna de pijlsnelle spits kon afleggen op Kevin de Bruyne. Niet veel later mocht het Braziliaanse talent zélf afmaken: 4-0.

Tekst loopt door onder de video








RECORD
10 minuten voor tijd scoorde Raheem Sterling zijn 2e van de avond, waardoor de marge naar 5 ging. Het was goed te zien dat de mannen van Guardiola er dolgraag 6 van wilden maken. Dat lukte: Raheem Sterling scoorde niet alleen pas voor de 2e keer in de geschiedenis van de finale een hattrick, City evenaarde ook nog eens een stokoud record. Alleen in 1903 kon een ploeg een finale met maar liefst 6-0 winnen.

Tekst loopt door onder de video








City-Liverpool
Omdat City er dit jaar met beide prijzen vandoor gaat, is Liverpool volgend seizoen om de Community Shield. Liverpool werd dit jaar, na een lange strijd met City,