CL: Dortmund wint van Slavia Praag, Genk pakt knap punt tegen Napoli (video’s)

2 oktober 2019

Borussia Dortmund heeft zijn eerste overwinning in dit Champions League-seizoen te pakken. Op bezoek bij Slavia Praag werd met 0-2 gewonnen. Achraf Hakimi scoorde na 35 minuten en prikte vlak voor tijd ook nog de 0-2 erin. Toch verdiende Slavia wel degelijk een punt tegen de Borussen.


Door de zege heeft Dortmund nu 4 punten uit 2 duels in Groep F, nadat het de eerste wedstrijd gelijkspeelde tegen FC Barcelona (0-0). Slavia Praag blijft op 1 punt steken.

De sublieme counter (de 0-1) van Hakimi is hierboven te zien.

Racing Genk pakt knap een punt
Racing Genk pakt een puntje in de thuiswedstrijd tegen Napoli, al ging dat niet zonder slag of stoot. Na iets meer dan een kwartier schoot ex-Ajacied Arek Milik tegen de paal, kort daarna mikte en Pool op de lat en vlak voor rust haalde Genk een kopbal van verdediger Koulibaly van de lijn. Na rust kopte Milik nog over en had ook Callejon een kans, maar bleef het 0-0.

Door het gelijke spel staat Napoli nu tijdelijk bovenaan, met 4 punten uit 2 wedstrijden. Racing Genk staat nu 3e en is qua punten van de hatelijke nul af. Later deze avond speelt Liverpool in dezelfde poule tegen Red Bull Salzburg.