CL Groep H: Real spaart Apoel, Bosz ziet verliezend Borussia voorsprong verspelen

Trevor Wagener • 00:04, 22-11-2017 / Laatste Update: 15:35, 05-01-2024

Voor Peter Bosz en Borussia Dortmund was er voor dinsdagavond weinig mogelijk in groep H. Tegenstander Tottenham Hotspur had dinsdagavond heel andere belangen: zij konden groepshoofd worden. In eigen stadion gingen Bosz en zijn mannen uiteindelijk toch: 1-2. Titelhouder Real Madrid spaarde Apoel Nicosia op Cyprus en won met 0-6.

De Madrilenen speelden na 1 helft al een gewonnen wedstrijd. Na een stroef 1e kwart wedstrijd, kwamen de Galacticos in de 23ste minuut los toen Luka Modric de score opende. Na 2 goals van Karim Benzema en 1 van verdediger Nacho Fernandez konden coach Zinedine Zidane en zijn mannen rustig pauzeren.

Na de pauze nam Real wat gas terug, maar toonde 1 man zich bijzonder bedrijvig. Door 2 doelpunten te maken bracht Cristiano Ronaldo zijn totaal in de Champions League in 2017 op maar liefst 18 goals. Het laatste halfuur speelden beide ploegen de pot gemakkelijk uit.

Afgetroefd

Makkelijk werd het niet voor Bosz en zijn team, dat nog wel op voorsprong kwam. Na een halfuurtje opende Gabonees Pierre Emerick Aubameyang de score. Daar waar Dortmund deze eigenlijk hoorde uit te bouwen, kwamen de Londenaren beter en beter in de wedstrijd.

Dit leidde tot de gelijkmaker vlak na rust van doelpuntenmachine Harry Kane. Hoewel beide ploegen aan elkaar gewaard waren, zette Spurs de wedstrijd meer en meer naar Engelse hand. Dit leidde uiteindelijk tot de 1-2 van Heung-Min Son, dat een einde maakte aan al Bosz' illusies.