Claudio Bravo houdt superslecht Chili in Colombia op de been

Martijn Baars • 07:15, 11-11-2016 / Laatste Update: 10:42, 08-01-2024

Met een bleke 0-0 in een teleurstellende wedstrijd zijn Colombia en Chili weinig opgeschoten in de jacht op een WK-ticket.

In de mega-spannende Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep voor het WK van 2018 in Rusland strijden momenteel 7 landen om 4 rechtstreekse tickets. Een zege was daarom voor beide landen meer dan welkom zijn geweest. Colombia staat nu 3e met 18 punten uit 11 duels. Chili heeft een puntje minder uit evenzoveel duels.

Superheld Bravo

Als er een land aanspraak mocht maken op een zege en 3 dure punten, dan was het Colombia. Bij het thuisland spatte de wil er vanaf. Maar Chili had Claudio Bravo op doel. De keeper van Manchester City redde in de eerste helft 2 keer uitmuntend op inzetten van Oscar Murillo en Miguel Borja. Na iets meer dan een uur moest Bravo zich overigens vanwege een blessure laten vervangen door Johnny Herrera, de keeper van Club Universidad de Chile.

Onthutsend slecht

Zonder echt heel grote kansen te krijgen was Colombia ook in de tweede helft veel sterker dan een zeer zwak Chili, maar Bravo - en later diens vervanger Herrera - werden na de rust nauwelijks echt op de proef gesteld. Aanvallend maakte Chili zelfs een onthutsende indruk.

Blessure Sanchez

De afwezigheid van Alexis Sánchez bij de Zuid-Amerikaans kampioen brak de ploeg flink op. De spits van Arsenal bleef vanwege een spierblessure achter in Chili. Gevreesd wordt in Londen dat hij er tot en met de jaarwisseling uit is.

PSV'er Arias

Bij Colombia kwam Radamel Falcao na de rust pas in het veld. PSV'er Santiago Arias speelde als rechtsback de hele wedstrijd bij Colombia. Felipe Gutiérrez (ex-FC Twente, nu Real Betis) viel in het slotkwartier in voor Charles Aránguiz.

In de Zuid-Amerikaanse groep kreeg Argentinië een pak slaag van Brazilië. Het WK is daardoor verder weg dan ooit voor Lionel Messi en zijn land.